8 Tips voor een geslaagde verkoop met financieel voordeel

Huis in de verkoop? Een opgeruimd en goed georganiseerd huis heeft niet alleen een positieve invloed op potentiële kopers, het levert vaak financieel voordeel op bij de verkoop. Een aantrekkelijk gepresenteerde woning kan namelijk een hogere verkoopprijs en snellere verkoop realiseren.

 

Hier zijn enkele tips om je huis opgeruimd en aantrekkelijk te presenteren, met financieel voordeel als gevolg:

1 Bespaar op dubbele lasten zoals je huur of hypotheek.

Met een administratie die op orde is kun je sneller door de aan-en verkoop procedure doordat je weet, wat je waar kunt vinden. Zoals je hypotheekgegevens, koopacte van je huis of je inschrijfgegevens van de woningbouw. Zo kun je makkelijker en sneller overhuizen. En besparen op dubbele lasten zoals je huur of hypotheek.

2 Druk je verhuiskosten

Met minder spullen kun je verhuiskosten aanzienlijk drukken. Verhuisbedrijven maken een inschatting van het aantal te verhuizen dozen en kub. Toch zonde van je tijd, energie en geld, als je betaalt voor extra dozen met spullen die je achteraf alsnog wegdoet.

3 Weg met overbodige spullen

Zorg dat je huis er ruim en overzichtelijk uitziet. Verwijder overbodige spullen en berg deze netjes op. Dit maakt het voor kopers makkelijker om zich een beeld te vormen van de woning en de grootte van de ruimtes. Niet iedereen kan namelijk goed ‘door ruimtes heen kijken’ als deze erg chaotisch zijn en vol staan.

4 Sorteer en organiseer

Orden je spullen op een logische manier. Denk hierbij ook aan slimme opbergoplossingen in huis, zoals een inbouwkast of extra opbergruimte onder je trap. Zo zien kijkers hoe ze efficiënt de ruimtes kunnen gebruiken én krijgen ze een positief beeld van je organisatievermogen. Het schept vertrouwen om te kopen van iemand die zijn zaken op orde heeft.

5 Verkoop van spullen

Begin op tijd met opruimen. Zo gun je jezelf meer tijd voor de verkoop van spullen via diverse kanalen. Daarnaast krijgt je emotionele proces de ruimte, waardoor je mentaal beter op je verhuizing bent voorbereid.

6 Verlichting en presentatie

Verlichting, een vaak onderbelicht item-). Prettige verlichting geeft een ruimtelijk effect en zorgt ervoor dat je huis er sfeervol en uitnodigend uitziet.

Presenteer je huis op een aantrekkelijke manier, bijvoorbeeld met een gezellige zithoek of een mooie bos bloemen op tafel. En wat dacht je van een aantrekkelijke geur in je huis. Je hebt vast weleens gehoord van de versgebakken appeltaart in de oven …

Dit maakt het voor kopers makkelijker om zich voor te stellen hoe het is om in jouw huis te wonen.

7 Voer kleine reparaties en verbeteringen uit

Een goed onderhouden huis kan een hogere verkoopprijs opleveren. Voer kleine reparaties uit en maak eventuele verbeteringen die het huis aantrekkelijker maken voor kopers. Denk hierbij aan het vervangen van een grauw lichtkoord, kapotte plinten of het schilderen van muren in neutrale kleuren.

8 Energiebesparende maatregelen

Het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van je huis of het plaatsen van zonnepanelen, kan de waarde van je woning verhogen en aantrekkelijk zijn voor milieubewuste kopers. Bovendien bespaar je op energiekosten terwijl je nog in het huis woont.

Door je huis opgeruimd en aantrekkelijk te presenteren, vergroot je de kans op een geslaagde verkoop en kun je mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren. Dit levert uiteindelijk financieel voordeel op voor jou als verkoper.