Hoe vind ik een geschikt verhuisbedrijf? 9 tips

9 Aandachtspunten om je op weg te helpen

  1. Vraag meerdere offertes bij zowel erkende als niet-erkende verhuizers. Offertes aangevraagd via sites van tussenpersonen kunnen zowel duurder als goedkoper uitpakken. Houd er rekening mee dat er dan een extra schakel tussen zit wat de communicatie nu eenmaal niet bevordert.
  2. Check of er genoeg aandacht is besteed aan het inschatten van de omvang van de inboedel. Offertes aangevraagd via tussenpersonen, ontvang je vaak snel, zonder bezoek vooraf.
  3. Biedt een verhuisbedrijf geen bezoek vooraf aan, vraag er dan om. Dat verkleint de kans op een verkeerde inschatting van je inboedel.
  4. Let behalve op de prijs, ook op de voorwaarden. Erkende verhuizers werken allemaal met dezelfde voorwaarden die in overleg met de Consumentenbond zijn vastgelegd. Niet-erkende verhuisbedrijven hebben hun eigen voorwaarden. Wat overigens niet wil zeggen dat ze mindere kwaliteit leveren, integendeel.
  5. Zijn alle spullen verzekerd en voor hoeveel? Bekijk tot welk bedrag je inboedel is verzekerd en is dit op basis van de dag- of de nieuwwaarde?
  6. Wat is de hoogte van het eigen risico? Dit hoogte wisselt flink, van €50,–  tot €750,–. Bij erkende verhuizers heb je geen eigen risico. Alleen schade lager dan €23,– wordt niet uitgekeerd. Is het bedrag hoger, wordt het hele bedrag uitbetaald.
  7. Geldt er een all-in-prijs of een uurtarief met nacalculatie? Dit laatste kan aantrekkelijk lijken maar kan in de praktijk flink duurder uitpakken. Studentenverhuisbedrijven werken vaak op basis van een uurtarief en de ervaringen zijn erg wisselend. Neem dit risico mee in je afweging.
  8. Check of er een weekendtoeslag geldt.
  9. Een goed gevoel hebben bij een verhuisbedrijf is ook belangrijk. Ze werken tenslotte met jouw persoonlijke spullen.